APRILIA
RS457

Aprilia RS457

Oké, dus je zou simpelweg een begrensde Aprilia RS660 kunnen kopen, maar dan zou je extra gewicht meedragen zonder de kracht om het voort te duwen. Met de RS457 zijn er geen dergelijke problemen.

De Aprilia is geen goedkope en vrolijke superbike-lookalike, het is een fantastische sportmotor op zichzelf, gebouwd met dezelfde DNA als de RS660 en vuurspuwende RSV4. Het is prachtig gedetailleerd, van de styling tot de lak, geavanceerde elektronica en kleurendisplay, maar het beste van alles is dat het rijdt en handelt zoals een Aprilia zou moeten doen. Dat is het grootst mogelijke compliment dat je kunt geven.

Zijn bulderende nieuwe paralleltwin-cilindermotor heeft een soepele, krachtige en gemakkelijk toegankelijke lineaire aflevering en hoewel zijn rijhulpmiddelen niet nodig zijn op een hete racetrack met plakkerige banden, staan ze nooit in de weg van je plezier en zijn ze een handig veiligheidshulpmiddel voor nieuwe rijders en in lastige omstandigheden. Het stuurt met weinig moeite, gedijt op bochtsnelheid en heeft krachtige remmen.

Nieuwe rijders zullen er ongelooflijk gemakkelijk mee kunnen omgaan, maar de RS457 opereert ook op een niveau dat de meer ervaren rijders hongerig zal houden naar meer.